Slide 1
FYSIOTHERAPIE ALEXANDER
MEDISCHE TRAININGSTHERAPIE

Na enkele behandelingen kan de orthopedisch manueel therapeut met u samen besluiten dat uw behandeling wordt voortgezet als medische trainingstherapie. Deze behandelvorm vindt plaats met gebruik van speciale fitnessapparatuur in de trainingszaal van Fysiotherapie Alexander. De kosten voor de medische trainingstherapie komen voor uw eigen rekening en is op basis van een abonnement of rittenkaart. De kosten hiervan staan bij tarieven.

Hoe werkt medische trainingstherapie?

Uw therapeut maakt voor u een revalidatieprogramma. Dit programma is specifiek gericht op het behandelen van uw klacht en heeft als tweede doel het verbeteren of op peil houden van uw conditie.

In de trainingszaal werkt u onder begeleiding van een therapeut aan uw programma, met gebruik van de speciaal voor medische trainingstherapie ontwikkelde apparatuur. In de eerste instantie zal dit een op een zijn, wanneer u de oefeningen genoeg eigen hebt gemaakt traint u met meerdere patiënten tegelijkertijd. Tussentijds wordt uw voortgang gecontroleerd door uw therapeut. Uw therapeut houdt de vinger aan de pols en stuurt bij waar nodig.

Een belangrijk kenmerk van medische trainingstherapie is dat uw eigen inzet voor een groot deel het succes van de behandeling bepaalt. Dit betekent dat u bij deze behandelvorm veel controle over uw behandeling heeft.

Praktische informatie

Tijdens uw behandeling in de trainingszaal is gebruik van een handdoek verplicht
In verband met de hygiëne is het niet toegestaan om buitenschoenen te dragen in de zaal
Bij afwezigheid van de therapeut is het betreden van de zaal niet toegestaan.
Na gebruik van de apparatuur dienen de raakvlakken te worden schoongemaakt met de daartoe beschikbare middelen.

Slide 1
Image is not available
OVER ONS

Wie zijn wij?
Lees het verhaal van Bas, Jesper, Kevin en Danique.

Image is not available
Specialisaties

Wij zijn gespecialiseerd in veel verschillende soorten therapieën.

Image is not available
Locatie

Wij zijn gevestigd in het Gezondheidscentrum Alexander in Rotterdam Alexander.