Nee dit hoeft niet, sinds 2006 is het mogelijk om zonder verwijzing naar de fysiotherapeut te gaan (DTF: directe toegankelijkheid fysiotherapie). In sommige gevallen vereist uw verzekeraar alsnog een verwijzing voor fysiotherapie, dit geldt bij speciale gevallen zoals behandelingen aan huis of chronische indicatie(s).
U kunt bij ons op verschillende manieren een afspraak maken, dit is mogelijk via onze site, via de mail (algemeen of direct naar een fysiotherapeut) én via de telefoon.

Emailadres algemeen: info@fysiotherapie-alexander.nl of bel naar 010-2293765

Email Bas Oosterbaan: bo@fysiotherapie-alexander.nl of bel/app/sms naar 06-58923470

Email Jesper Stijnman: js@fysiotherapie-alexander.nl of bel/app/sms naar 06-83982238

Email Kevin Mertens: km@fysiotherapie-alexander.nl of bel/app/sms naar 06-58987539
Wij hebben contracten met elke verzekeraar. Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie wordt uw behandeling door uw zorgverzekeraar vergoed. Indien u geen aanvullende verzekering hebt voor fysiotherapie, vergoed de zorgverzekeraar niet en moet u de openstaande rekening zelf betalen. Voor meer informatie, klik hier.
Niet elke chronische aandoening komt in aanmerking voor een chronische indicatie voor fysiotherapie. U krijgt komt pas in aanmerking voor een chronische indicatie als uw aandoening hier terug te vinden is. Raadpleeg uw fysiotherapeut voor meer informatie, deze kan u er alles over vertellen.
Bij een chronische indicatie zullen de eerste 20 behandelingen ná het aanmaken van de indicatie, uit uw aanvullende verzekering. Indien u niet aanvullend verzekerd bent zult u deze kosten zelf moeten betalen. Vanaf de 21e behandeling tot aan de einddatum van uw chronische indicatie, worden de verkregen behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Let op; bij het gebruik maken van de basisverzekering binnen de fysiotherapie, gaan deze kosten eerst van uw eigen risico af.
Elke manueel therapeut is ook een fysiotherapeut maar heeft zich gespecialiseerd binnen het vak. De opleiding tot manueel therapeut duurt drie jaar, in deze jaren wordt geleerd om complexe casuïstiek te diagnosticeren en te behandelen. Naast diepgaande kennis staan ook manuele handelingen centraal. De manueel therapeut bepaald per casus of zijn of haar behandeling een manuele behandeling is, dit gebeurd altijd in overeenstemming met de patiënt.
Sporten in onze oefenruimte is mogelijk op twee verschillende manieren; via de verzekering (vraag naar de voorwaarden) óf op abonnement, zie voor meer informatie ‘medische trainingstherapie’ onder het kopje specialisaties op onze site. Bij beide vormen zal er altijd een therapeut aanwezig zijn om u te begeleiden. Het is niet mogelijk om bij ons te sporten zonder begeleiding.
Wij rekenen geen extra avond- of weekendtarieven, de code die wordt gebruikt bij de zitting bepaald de prijs, niet de tijd.
Fysiotherapie aan huis is mogelijk, wel is een verwijzing van de huisarts hiervoor nodig. Neem contact met uw huisarts op om deze verwijzing aan te vragen. Vervolgens kunt u ons raadplegen voor fysiotherapie aan huis. Wij behandelen aan huis in een straal van maximaal 5km vanaf onze vestiging.
Om uw afspraak kosteloos te annuleren of te verzetten, dient u minimaal 24 uur voorafgaand aan uw afspraak, af te zeggen. Doet u dit niet, zijn wij genoodzaakt hiervoor kosten te rekenen, deze zijn terug te vinden bij onze tarieven.