Slide 1
FYSIOTHERAPIE ALEXANDER
ECHOGRAFIE

Echografie

Echografie aangaande het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam, oftewel MSU (Musculoskeletal Ultrasound) wordt bij ons in de praktijk toegepast. Echografie wordt gebruikt om de juiste diagnose te stellen bij verschillende klachten van de weke delen van het lichaam, denk bij weke delen aan ‘zachte’ delen zoals spier-, pees-, en bindweefsel. Maar ook wat stuggere structuren kunnen in beeld worden gebracht, een voorbeeld hiervan is knie- of enkelbandletsel. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van de mogelijkheden tot scannen met het echoapparaat;

Schouder; slijmbeursontsteking, kalkafzetting, spier- en peesbeschadigingen.
Elleboog; tennis- en golferselleboog, cubitale tunnel, spier- en peesbeschadigingen.
Pols; carpaletunnelsyndroom, peesbeschadigingen.
Heup; slijmbeursontsteking, kalkafzetting, spier- en peesbeschadigingen.
Knie; knieschijfpees, knieband letsel, spier- en peesbeschadigingen.
Enkel; enkelband letsel, spier- peesbeschadigingen

Voorbeelden vanuit de praktijk die vaak én goed kunnen worden bekeken;

Slijmbeursontsteking schouder/heup
Tennis- en golferselleboog
Kalkafzetting in pezen
Carpaletunnelsyndroom
Achillespeesontsteking
Spier- pees- en bandletsel van verschillende (oppervlakkige) spieren

Deze structuren (en meer) kunnen met zowel statische als dynamische beelden worden vastgelegd om zo een nog beter beeld te krijgen van de mogelijke bron van de klacht. De conclusie van het echografisch onderzoek wordt altijd met een passend behandelplan aangevuld. Echografie is niet alleen bedoeld als diagnostisch hulpmiddel maar kan ook worden ingezet om het beloop van de klacht te monitoren óf als evaluatiemiddel.

Vergoeding

Indien u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft, telt een echografisch onderzoek voor één normale behandeling, het kost u dus niets extra’s. Wij zullen een code 1400 bij uw verzekering declareren (eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek). Indien u niet verzekerd bent komen deze kosten voor eigen rekening, kunt u bij ‘tarieven’ zien wat een code 1400 ongeveer kost.

Een onderzoek zal ongeveer 25min bedragen, afhankelijk van de klacht en er is geen wachtlijst zoals in het ziekenhuis, u kunt op zeer korte termijn bij ons terecht voor een echografisch onderzoek, passend binnen de fysiotherapie. Een verwijzing fysiotherapie van de huisarts is niet nodig. Neem contact op voor meer informatie aangaande echografie.

Slide 1
Image is not available
OVER ONS

Wie zijn wij?
Lees het verhaal van Bas, Jesper, Kevin en Danique.

Image is not available
Specialisaties

Wij zijn gespecialiseerd in veel verschillende soorten therapieën.

Image is not available
Locatie

Wij zijn gevestigd in het Gezondheidscentrum Alexander in Rotterdam Alexander.