Slide 1
FYSIOTHERAPIE ALEXANDER
ALGEMENE FYSIOTHERAPIE

Wat is fysiotherapie?

Bij het ervaren van chronische of acute lichamelijke klachten kan fysiotherapie uitkomst bieden. Dit wordt gedaan door middel van verschillende behandelingen, oefeningen en/of mobiliserende technieken. De behandelingen zijn erop gericht uw lichaam beter te laten functioneren, zodat bewegen makkelijker en soepeler verloopt. U merkt dat u vaak al na een paar behandelingen weer door kunt gaan met uw dagelijkse bezigheden zoals, fietsen, lopen, sporten en werken. De fysiotherapeut geeft u advies over uw houding en geeft u oefeningen die u thuis kunt doen, zodat het herstel sneller verloopt waarbij u de eigen regie heeft over uw herstel.

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Veel onderzoeken bewijzen de effectiviteit van fysiotherapie bij een diversiteit van klachten aan het bewegingsapparaat.

De volgende klachten kunnen onder andere door een algemene fysiotherapeut behandeld worden:

  • pijn aan de spieren, pezen, banden en gewrichten van het gehele lichaam
  • lage rugpijn, met en zonder uitstraling naar de benen
  • nek- of schouderpijn met en zonder uitstraling naar de armen
  • sportblessures

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak wordt er eerst een anamnese gedaan waarin er vragen over uw klachten worden gesteld. Vervolgens vinden er verschillende testen en onderzoeken plaats om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Deze uitkomsten worden geanalyseerd en op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor en met u opgesteld. Het doel van deze behandelingen is het verminderen van de klachten. De behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en/of uw uithoudingsvermogen.  Dit alles passend bij uw klachten, zodat uw weer zo spoedig mogelijk klachtenvrij kunt functioneren.

 

Slide 1
Image is not available
OVER ONS

Wie zijn wij?
Lees het verhaal van Bas, Jesper, Kevin en Danique.

Image is not available
Specialisaties

Wij zijn gespecialiseerd in veel verschillende soorten therapieën.

Image is not available
Locatie

Wij zijn gevestigd in het Gezondheidscentrum Alexander in Rotterdam Alexander.